Акумулатори ПланетБатт
Варна, бул. Владислав Варненчик №132
тел.:+359 884 75 75 71 ; +359 898 237 614
office@planetbatt.com
 

BMW Z4 M40i


Зад волана на един от най-емоционалните модели на баварците

Подобно нещо не сме виждали от много години насам – BMW вече може да се похвали с чистокръвен спортен автомобил, който притежава гените на расова машина за шофиране дори без да бъде във версия М. Време е за тест.

Кога за последно си позволихте да покарате просто заради само каране? Или да минете по даден път единствено заради удоволствието, което носи самия път? Всъщност ние, хората, в много случаи постъпваме по странен и нелогичен начин с живота си. Имаме възможност да направим с него толкова много, а често единственото, което вършим реално, е да усложняваме всичко, без реално да подобряваме нещо. На теория е съвсем просто да осъзнаем, че настоящето е всичко, с което действително разполагаме, защото бъдещето заслужава да бъде очаквано с надежда за по-добри моменти, но именно сегашният момент е това, което можем да смятаме за сигурно. Само че защо на практика ни е толкова трудно да приложим най-важните житейски изводи в реалния си живот?

Същото важи и за посоката, в която се развива автомобилостроенето. Нещата биха могли да бъдат сравнително прости, и да се усъвършенстват непрекъснато. Но не се случва точно така. А през годините има толкова много шедьоври, създадени заради самата страст от създаването и използването на произведенията на автомобилното изкуство. Подобни явления обаче днес се срещат почти единствено сред представителите на бутиковото производство. Серийните модели все повече и все повече се превръщат в обикновена потребителска техника. За наша огромна радост, този път ще ви разкажем за едно огромно, пардон, за едно прекрасно изключение. Защото Z4 е не просто един страхотен класически спортен модел на BMW, за какъвто почитателите на марката чакат от години. Z4 е от онези все по-рядко срещани автомобили, чието шофиране е истинско преживяване. От онези преживявания, които ни карат да се усмихваме всеки път, когато си спомняме за тях. При него разходът на гориво, емисиите и изобщо каквито и да било точни цифри просто губят значение, защото са маловажни. Най-същественото е невидимо за очите, както знаем…

Новото поколение на Z4 има доста малко общо със своя едноименен предшественик, ако не броим основната концепция за роудстър със задно задвижване и надлъжно разположен отпред двигател. От BMW са направили автомобила по-твърд, по-остър и по-безкомпромисен. Моделът е базиран на нова платформа, която баварците са разработили заедно с Toyota, като при японската марка на същата база е направен наследника на легендарната Supra.
auto motor und sport










2007-2024 Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Актуализация: 04.2024


Варна, бул. Владислав Варненчик №132
тел.:+359 884 75 75 71 ; +359 898 237 614
office@planetbatt.com