Акумулатори ПланетБатт
Варна, бул. Владислав Варненчик №132
тел.:+359 884 75 75 71 ; +359 898 237 614
office@planetbatt.com













 

VARTA

Сайт на производителя: http://varta.com/eng/

          SILVER dynamic

Марката VARTA e собственост на JOHNSON CONTROLS, олицетворяваща енергия от водещите марки.
Johnson Controls е световен производител на батерии за автомобили. За тази тенденция да продължи и в бъдеще, ние извършваме основната задача: да се подобрява непрекъснато към по-добро качество. Освен най-съвременни системи за разработването и производството, Johnson Controls прави инвестициите в технологични центрове, което е в процес на работа по оптимизиране на качеството на продуктите.

        VARTA. Скрита енергия надежнна работа и не само това.

VARTA е част от изгодната оферта на марка от Johnson Controls. И това е една добра база: като полза VARTA да бъде с по-високо качество, иновативни технологии и дългосрочна техническа експертиза. С широка гама , VARTA предлага правилната батерия за всяка кола. В допълнение, VARTA е една от водещите марки на батерии в света, особено когато става въпрос за качество, използването на иновативни технологии или внимателно и дълго познанство с източниците на енергия.
VARTA AG
След продажбата на оперативни отдели, VARTA AG, със седалище в Хановер, се концентрира върху управлението на собствените си активи, по-специално продажбата
и ликвидиране на отделни активи, договори, задължения и дялови участия, бизнес площи, управлявани от дружеството и неговите дъщерни дружества (По-специално за производството и продажбата на батерии VARTA), включително придобитите активи.
Съобщение за пресата:
 Хановер, април 2009 г.
1.00 евро дивидент за акционерите наVarta
Фискалната 2008 година приключи за VARTA AG с нетна печалба от около 4,9 милиона евро. Тази печалба се дължи главно на споразумението с купувачите на Micro батерия VARTA GmbH и успешното приключване на продажбите на земя. Както бе решено на Годишната среща днес, Контролен съвет и събранието на акционерите на 5 Юни 2009 г. разпредели дивидент от 1.00 евро за акция.
Информацията е от сайта на www.varta.com
„Varta“ произвежда акумулатори за автомобили в своите заводи, разположени в пет европейски страни - Германия, Франция, Испания, Австрия, Чехия. Акумулаторите които се продават в България се произвеждат в Чехия.

          11/2007г. беше проведен тест на 10 марки акумулатори от Фондация Warentest - Германия която за 44 години  работа е направила над 4 700 теста, над 82 000 продукта са били тествани. Извършват около 1 500 тестови услуги. Резултатите се отчитат всяка година, имат около 10 милиона публикувани брошури.
Резултати от теста показват, че Бош Силвър е идентичен с Varta Blue Dynamic и се класират на 7 място. За да видите теста кликнете тук. PDF

                                                                                 
                                                                                      АКУМУЛАТОРИ VARTA ЗА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ
        Трите цвята на качеството. Цялата пазарна гама, индивидуален избор на енергия за Вашия автомобил! SILVER dynamic, BLUE dynamic, BLACK dynamic.
       Защо болшенството автопроизводители на автомобили комплектоват своите автомобили с акумулатори VARTA? Днес VARTA – е съвършенна технология и опит на интелигентни инженерни решения. В своите нови серии те предлагат за всеки автомобил идеално подбран акумулатор. Различните серии акумулатори обединяват усъвършенствана вартова калциева сплав с легиране на сребро, както и преди обеспечават висока надежност при минимален разход на електролит. Този висок стандарт на качество е в основата на новия тип акумулатори VARTA за повторно използване на автомобилния пазар. Удобството и безопасната технология на VARTA сега са достъпни за всеки собственик на автомобил от всички водещи производители на автомобили.
                                                                                ULTRA dynamic
           Най-голяма мошност за екстремна потребност от енергия.
           ULTRA dynamic с технологията AGM във всички пътни ситуации покрива и най-голямата потребност от енергия и гарантира едновременно надежна стартираща сила. От решаващо значение за това са нейното необикновенно голямо предаване на енергия и нейната екстремна устойчивост на циклите. Даже и при недостатъчно зареждане на акумулатора поради кратки пътувания и отсечки или при голям раход на енергия при градско движение , тръгване и спиране, а също така при работа без движение ULTRA dynamic във всички случаи осигурява едно постоянно захранване на бордовата мрежа. ULTRA dynamic в момента е най- усъвършенстваната комбинация от стартерна батерия с голям капацитет и мобилно енергоснабдяване на постоянно високо ниво.
  • Технологията AGM –Няма загуба на активен материал при фиксиране на електролита.
  • Екстремна устойчивост на циклите-Голямо предаване на енергия
  • Повече сила при студен старт-По високи електроди, тъй като няма нужда от запасен електролит.
  • По-дълъг срок на експлоатация-По- бавно “стареене” на акумулатора благодарение на технологията AGM.
  • Няма опасност от изтичане и преобръщане-Независимост от мястото на монтаж, както и при катастрофа няма опасност за околната среда.
  • Не изисква абсолютно никакво поддържане-Няма разход на вода, рекомбиниране на кислорода, годна за складиране до 18 месеца.

           Максимална мошност за максимални потребности. Новият VARTA SILVER dynamic 

  • За автомобили с особено големи потребности от мощност.

  • Идеални при наличие на много на брой електрически консуматори.

  • Първокласен продукт на пазара.

  • Оптимални за дизелови двигатели.

  • По-дълъг срок на експлоатация чрез изпитания метод на легиране със сребро.

                                                                                    BLUE dynamic

       BLUE dynamic е най-продаваната серия акумулатори в търговията с резервни части. Добра причина да бъде представен подобреният му наследник. Стойностите на електрическата мощност на BLUE dynamic съответстват или превишават тези на оргиналното оборудване и превръща BLUE dynamic в многобоец с голямо пазарно покритие. Това се отнася и за специфичните размери на акумулаторите на азиатските автомобили.

  • За модерни автомобили от всички класи.

  • Доказана мощност, допълнително усъвършенствана.

  • Най-продаван продукт на пазара.

  • По-дълъг срок на експлоатация чрез изпитания метод на легиране със сребро.

                    Втози случай качеството има особено коректна цена. Това дава възможност за ремонтни мероприятия, при които подменената част (акумулатор) е с адекватен на автомобила живот. Поради това новият BLACK dynamic е идеалният акумулатор за по-стари и по-малки автомобили, които имат по-малко на брой допълнителни консуматори и за това се нуждаят от по-малко енергия. Но, че той подкупва и с иновационната технология на VARTA се разбира от само себе си. Все пак VARTA е марката акумулатора, който е бил монтиран и при новия автомобил, с което са удовлетворени най-високите изисквания.

  • За по-малки и по-стари автомобили.

  • Дава възможност за ремонт, при който подменената част (акумулатор) е с адекватен на автомобила живот.

  • Превъзходно качество на супер цена.

  • Солидна и сигурна мощност.

  • По-дълъг срок на експлоатация чрез изпитания метод на легиране със сребро.

                                                 Повече от сто години VARTA произвежда оловни акумулатори. Проверените в годините акумулатори VARTA станаха един от символите за качество и надежност на немската техника.Защо милионите собственици на на товарни автомобили и селско стопански машини, строителна техника и автобуси в Западна Европа избират акумулаторите VARTA ?

                                                                                 VARTA PRO motive
        Идеални да удовлетворят високите изисквания в съвременните професионални условия, каквито са при товарните автомобили, строителната и селскостопанската техника .
  • Много дълъг срок на работа ,благодарение на иновационната калциево-сребърна технология, за първи път използвана в акумулаторите за товарни автомобили.
  • Напълно необслужваеми с оптимален ток при студен старт.
                                                            VARTA motive
          VARTA-акумулатор за товарния транспорт-това е надежност на работа при срок на експлоатация два-три пъти повече от обикновения акумулатор.Това е следствие от използването на новата технология.
По този начин всички акумулатори VARTA за товарна и селскостопанска техника се оказват виброустойчиви.Това се постига за сметка на здравото прикрепване на блока с плочи към корпуса.Затова акумулаторите VARTA са десет пъти по устойчиви на вибрационно въздействие ( например- лоши пътища) в сравнение с обикновен акумулатор.
          Всички акумулатори VARTA са необслужваеми. Това означава, че при нормални условия на експлоатация не трябва да се долива дестилирана вода в клетките. Ето защо риска на излизане от строя на батерията вследствие изпарението на дестилирана вода рязко намалява. Акумулаторите VARTA имат нисък саморазряд. Ето защо даже след много дълго ( например зимно) съхранение на батерията VARTA ще може лесно да се запали двигателя.Използването на еластични сепаратори и специална рецепта при приготвянето на активната маса ( технологията HEAVY DUTY) позволяват спокойно да се използва акумулатора при тежки условия на експлоатация ( например частично разреждане) без загуба на мощност и намаляване на срока на годност.За особено тежки условия на експлоатация са предназначени VARTA-акумулатори SUPER HEAVY DUTY. При нормално използване срокът на експлоатация на батериите HEAVY DUTY е 1,7 пъти по-голям, отколкото при обикновения VARTA-акумулатор, а при SUPER HEAVY DUTY срокът на експлоатация се увеличава 2,7 пъти.
          Отличителна особеност на акумулаторите VARTA се явява големият пусков ток при стартиране. Освен лекото стартиране на двигателя при всякаква температура това дава на потребителя по-големи възможности при екстремни ситуации .
Повишената мощност и енергоотдаване на VARTA –акумулаторите позволява да се препоръча замяна на стандартните акумулаторни батерии с VARTA- аналози с по-малък капацитет ,но с по-голям пусков ток.
със своите 10 модела задава нови критерии на пазара и в момента надвишава даже изискванията на международните производители на автомобили. Осигурява надежно захранване при автомобили с консумация на мощност над средното равнище. Притежава голяма мощност при студен старт (520-920А) също и при екстремни климатични условия, както и максимален резервен капацитет(52-110Ah) превръщат този енергиен пакет в истински топ продукт на триото VARTA dynamic.                                                     








2007-2024 Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Актуализация: 04.2024


Варна, бул. Владислав Варненчик №132
тел.:+359 884 75 75 71 ; +359 898 237 614
office@planetbatt.com