Акумулатори ПланетБатт
Варна, бул. Владислав Варненчик №132
тел.:+359 884 75 75 71 ; +359 898 237 614
office@planetbatt.com













 

BOSCH

Сайт на производителя: http://bg.bosch-automotive.com/bg/parts/parts_and_accessories/service_parts_1/batteries_4/batteries_5

Избор на акумулатор според желанието на клиента

Bosch предлага акумулатори за всяко изискване. Върху избора на акумулатор оказват влияние категорията на автомобила, оборудването и режимът на движение, както и климатът.

Стартиране със система и нещо повече

С много високите си капацитет и ток на студено акумулаторите на Bosch осигуряват стартиране на автомобила практически при всякакви външни температури. Иновационната решетъчна технология прави тези енергийни пакети устойчиви на високите температури в моторното пространство. Едновременно с това решително се намаляват разходът на вода и корозията. Това означава: минимално саморазреждане, екстремна устойчивост на къси отсечки на движение и оптимална функционална сигурност през целия период на експлоатация на акумулатора.

По-голяма експлоатационна продължителност

Поради модерната геометрия на автомобила температурите в моторното пространство често се повишават. Ако до преди 20 години се считаха за възможни температури от максимум 50 °C, днес 100 °C и повече не са рядкост. Използването на Silver-технологията на Bosch намалява до голяма степен предизвиканата корозия от излъчваната топлина и така повишава значително експлоатационната продължителност на акумулатора.

Акумулаторите на Bosch: по-големи резерви за сигурно стартиране – повече енергия, която издържа по-дълго. 

Тенденция при новите автомобили: луксът става стандарт

Съвременните луксозни автомобили предлагат все по-широко и по-модерно оборудване, за да бъде ежедневното пътуване по-комфортно и сигурно, а автомобилът по-ефективен и надежден. Вчерашните „екстри” вече са стандартно изпълнение. Консумацията расте.

Растяща консумация: нужда от по-мощно електрозахранване

Клиентите се възхищават от все по-съвършените функции за комфорт и сигурност във всеки нов модел автомобил. Днес общата консумация на вградените електрически компоненти в луксозния клас надхвърля 4500 вата. Това означава повишение на инсталираната мощност с пет пъти за последните 10 години. Bosch препоръчва акумулатор с AGM-технология още в средния клас при автомобили с консумация над 3500 вата, защото тази мощност изисква вече високо ниво на енергийно обезпечаване. Чисто стартерният акумулатор тук е на ръба на възможностите си, тъй като отдадената енергия не може да бъде компенсирана от зареждането по време на движение. За надеждно и постоянно електрозахранване е необходим високотехнологичният AGM-акумулатор на Bosch.

Постоянна върхова мощност без конкуренция

Клиент, закупил автомобил с много функции за комфорт, със сигурност ще ги използва. Ако обаче едновременно се включат повече електрически консуматори, генераторът е подложен на прекомерно натоварване. Един чисто стартерен акумулатор компенсира този дефицит максимум 100 пъти спрямо капацитета си. След това настъпва значителен пад на мощността, който води до проблеми при стартирането. За разлика от това Bosch S6 може да компенсира възникналия дефицит 300 пъти. Високата производителност на този акумулатор гарантира отдаването и приемането на електрически ток с тези изключително високи стойности.

Гарантирана върхова мощност с AGM-технология

Bosch S6 означава енергия със съвсем ново измерение. Той покрива високата консумация на новите автомобили, като по отношение на сигурност и технически характеристики поставя нови мащаби.

Предпазен клапан за надналягане (VRLA – Valve Regulated Lead Acid) предотвратява постъпването на кислород от вън, като същевременно пропуска образуваните във вътрешността на акумулатора газове. AGM (Absorbent Glass Mat) е технология, при която киселината е фиксирана във стъкло-влакнеста маса. Това от една страна позволява монтажа на акумулатора в произволна позиция, и от друга го прави защитен от изливане на киселина, напълно безопасен дори в купето на автомобила. Високият паралелен натиск върху електродите дава изключително стабилни електрически характеристики. Допълнително предимство, произтичащо от технологията, е екстремната устойчивост на механични сътресения и повишен пусков ток поради по-висока ефективност, извлечена от обема на клетките.

Bosch - Партньор за технологии на бъдещето

В световен мащаб Bosch е партньор на водещите производители на автомобили в изследователската и развойна дейност и дава иновативни решения за автомобилното електрозахранване. В следствие на това интензивно сътрудничество Bosch S6 отговаря на изключително високите стандарти на реномираните производители на автомобили.

Предимствата на Bosch S6:
■екстремна устойчивост на циклично натоварване
■100% устойчивост към механични сътресения
■двойно по-дълъг живот
■100% необслужваем
■100% защита срещу изливане при всяко положение на акумулатора
■тройно по-голяма производителност
■препоръчителен в зависимост от оборудването в автомобила не само за луксозните автомобили, но и в средния клас 

Високият клас има нужда от голяма мощност на акумулатора: за сигурно стартиране на мощните двигатели и надеждно енергозахранване на оборудването за безопасност и комфорт.

Bosch-акумулатор S5: специалният енергиен пакет за стартиране и сигурно захранване

Повече мощност при студено стартиране, повече мощностни резерви, повече сигурност: за взискателни клиенти надеждното захранване на допълнителното електрическо оборудване е важен фактор за избора на акумулатор. Bosch-акумулаторът S5 е особено подходящ за автомобили от най-новото поколение, защото високите изисквания на производителите за първоначално вграждане са изпълнени и често преизпълнени. Silver-технологията и резервният капацитет повишават значително експлоатационната продължителност.

Предимства на Bosch-акумулатора S5:
■иновационна Silver-технология на Bosch
■30% по-висока мощност при студено стартиране
■сигурно стартиране и при екстремни температури
■30 % по-дълъг живот
■изпълнява и преизпълнява препоръките за първоначално вграждане
■абсолютно необслужваем
■85 % пазарно покритие
■резерви в захранването за важните за безопасността допълнителни електрически консуматори, напр. ESP, ABS и т.н.
■минимално саморазреждане
■екстремна устойчивост на къси отсечки на движение
■максимална безопасност чрез: ■защита срещу изтичане на електролит, патентован лабиринтен капак
■двойна защита срещу обратно запалване 

Много енергия за мощно стартиране

Мощният източник на енергия за сигурно стартиране изпълнява повишените изисквания към мощността във всички класове автомобили. При 97 %-но покритие на пазара се изпълняват и специалните изисквания на азиатските автомобили.

Готов за увеличаване на електрическите консуматори

С всяко ново поколение автомобили нараства също броя на електрическите консуматори в областта на безопасността и комфорта. Bosch-акумулаторът S4 осигурява надеждно захранване на бордовата мрежа.

Универсално използване

Bosch-акумулаторът S4 чрез своите технически параметри е превъзходен за използване при всички класове автомобили. Той се препоръчва както за автомобили от компактния клас, така и за автомобили с повишено оборудване. С 97 % пазарно покритие Bosch-акумулаторът S4 е подходящ почти за всички автомобили.

Ненадмината мощност при стартиране

Енергийните резерви от 15 % по-висока стартова мощност отколкото при обикновените автомобилни акумулатори се грижат за по-бързото и сигурно стартиране на двигателя по всяко време. Поради своето изключително слабо саморазреждане Bosch-акумулаторът S4 остава готов за стартиране и след по-дълъг престой.

Предимства на Bosch-акумулатора S4:
■15 % по-висока мощност при студено стартиране
■20 % по-голяма експлоатационна продължителност
■осигурява надеждно потребностите от електроенергия за средно оборудване за комфорт в автомобила
■трайно изпълняна високите изисквания за електрическите параметри на производителите на автомобили
■подходящ и за азиатски автомобили
■97 % пазарно покритие 

Акумулаторите за камиони и автобуси на Бош спестяват време и пари. Новите T-акумулатори на Бош имат най-големи мощностни резерви, което дава решаващи предимства.
■справят се с големи натоварвания при експлоатацията на камиони и автобуси
■грижат се за надеждно захранване с енергия по всяко време
■индикация на степента на зареденост с един поглед - с Power Control System
■поддържат в движение Вашия движим капитал


Акумулатор T3 на Бош:

Стартова мощност без компромиси
■Силовият пакет, който предлага винаги 100% мощност
■Необслужваем, възможно доливане на вода
■Циклична устойчивост: превъзхожда EN-стандарта
■Изключително устойчив на вибрации

Акумулатор T4 Heavy Duty:

Повече мощност още на старта
■Silver-технология – мощностни резерви и при голямо натоварване и екстремни температури
■Абсолютно необслужваем – монтирате и забравяте
■До 20 % по-голяма стартова мощност: сигурен старт също и след по-дълги престои
■Heavy Duty: 3 пъти по-голяма циклична устойчивост и 10 пъти по-устойчив на вибрации от традиционните стартерни акумулатори
■Безопасност и при монтаж в купето на транспортното средство
■Годен за съхранение 15 месеца
■Удобство при транспортиране чрез ергономични дръжки за носене

Акумулатор T5 Heavy Duty Extra:

Максимална мощност и циклична устойчивост

За екстремно голяма необходимост от електроенергия и чести разреждания – използване при товарни автовлакове със спални кабини за превоз на далечни разстояния, при транспорт с подемна платформа, пожарни автомобили, комфортни туристически автобуси и автобуси от градския транспорт.
С всички предимства на T4 HD и допълнително:
■30 % по-висока експлоатационна продължителност от традиционните стартерни акумулатори
■4 пъти по-висока циклична устойчивост
■Особено бързо зареждане и разреждане на акумулатора
■10 пъти по-устойчиви на вибрации от традиционните стартерни акумулатори
■HDE - Heavy Duty Extra: с допълнителна стъклена вата върху сепаратора
■За транспортни средства за далечни разстояния и с много електрически консуматори 

Акумулатор Bosch M6 AGM
19-те мощни М6 акумулатора с лекота издържат на такива екстремни натоварвания като дълги off road преходи и са много подходящи за Enduro мотоциклети.
Акумулаторите М6:
ff предлагат отличен пусков ток, тъй като техническите им характеристики надвишават изискванията на DIN и EN стандартите.
ff са абсолютно необслужваеми - отпада нуждата от проверяване и допълване на електролит ff имат 100% защита срещу изтичане и обръщане и са с много висока устойчивост на вибрации, тъй като активната им маса е затворена в специални плочи със стъклено-фазерна структура. ff имат 20% по-дълъг живот ff се предлагат с пълнител с киселина и помощен ff комплект ff не допускат сулфатизация и през целия си жизнен цикъл предоставят отличен пусков ток - дори и при често каране на къси разстояния












2007-2024 Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Актуализация: 04.2024


Варна, бул. Владислав Варненчик №132
тел.:+359 884 75 75 71 ; +359 898 237 614
office@planetbatt.com